Power bi cursus

Werken met Excel

Microsoft Office is een krachtig officepakket waar je heel veel mee kunt. Maak je veel berekeningen, dan is de applicatie Excel zelfs onmisbaar. Er zitten zoveel handige tools in, dat je daar jezelf veel tijd mee kan besparen. Dat wil zeggen: als je die tools ook gebruikt. Ben je een regelmatige gebruiker van Excel, zowel privé als zakelijk, investeer dan een Microsoft Excel cursus.

Wat kun je zoal met Excel?

Deze vraag is moeilijk in het kort te beantwoorden, omdat Excel zoveel mogelijkheden biedt. Zakelijk gezien kun je er bijvoorbeeld begrotingen mee maken. Je kunt adressenbestanden maken die te gebruiken zijn voor mailings, maar ook om bijvoorbeeld met queries bepaalde selecties te maken, voorbeelden:
• Wie van onze cliënten zijn gevestigd in postcodes x en y?
• Hoe is ons personeelsbestand opgebouwd: man/vrouw of leeftijdsopbouw?
• Etc. etc.
Er zit ook een formulierenfunctie in Excel, waarmee je in een handomdraai declaratieformulieren of andere formulieren kunt maken. Je kunt zelfs schilderijen maken met behulp van Excel, zoals de Japanse kunstenaar Horiuchi, maar dat is natuurlijk een ander verhaal.

Is Excel moeilijk?

Dit hangt af van wat je vaardigheden zijn en wat je er mee wilt. Je kunt er een eenvoudig huishoudboekje mee bijhouden, maar ook kun je de meest ingewikkelde spreadsheets maken. Voor werkgevers is het altijd een goed idee om medewerkers Excel cursussen aan te bieden, omdat deze medewerkers dan professionelere rapportages kunnen maken en tijd besparen op werkzaamheden die ze na een Excelcursus effectiever kunnen uitvoeren. Wordt de cursus daarna gevolgd door een Microsoft Power BI cursus, dan is de medewerker helemaal geoutilleerd om in een handomdraai professionele rapportages en managementinformatie aan te leveren.

Microsoft Power BI

Power BI is een applicatie waarmee interactieve management-dashboards gecreëerd kunnen worden met data uit bijvoorbeeld Excel. De rapportages gegenereerd uit Power BI zijn mooi en visueel duidelijk. Het is prettig voor het management om rapportages op deze manier aangeleverd te krijgen, maar hiermee kunt u ook een professioneel ogende jaarrekening maken of aan uw cliënten indrukwekkende data-analyses presenteren. Zoals eerder aangegeven moet men goed met Excel kunnen werken om met Power BI aan de slag te gaan. Er is bijvoorbeeld kennis nodig over het werken met draaitabellen. Advies is daarom om medewerkers altijd voorafgaand aan een Power BI training een Excel cursus te laten volgen. Tenzij deze medewerker al zeer geavanceerd is in Excel natuurlijk.

Excel cursus voor particulieren

Ook voor particulieren is het volgen van een Microsoft Excel cursus een goed idee. Niet alleen om een huishoudboekje of de meterstanden bij te houden, maar vooral ook omdat medewerkers met kennis van Excel altijd een streepje voor hebben op degenen die Excel niet of in mindere mate beheersen. Ben je op zoek naar een (andere) baan? Houd dit dan in je achterhoofd en investeer – indien nodig – in een Excel cursus.

Trainingsinstituut

Als werkgever ben je niet gebonden aan een trainingsinstituut in de buurt, omdat vrijwel ieder instituut trainingen online aanbiedt. Is een klassikale training toch gewenst, dan worden er vaak trainingslocaties in de regio aangeboden. Als er meerdere medewerkers zijn die een Excel cursus of Power Bi cursus gaan volgen, kijk dan of het gekozen trainingsinstituut de mogelijkheid biedt om cursussen in het bedrijf te geven. Je kunt dit navragen wanneer je een trainingsinstituut benadert.