feedback 360

Wat zijn de 5 feedback regels

Wanneer je wilt groeien als werknemer is het belangrijk om feedback te krijgen. Feedback helpt je om je werk effectiever en efficiënter uit te voeren. Hoewel feedback je helpt je werk te verbeteren kan het ontvangen van feedback soms verwarrend zijn. Door rekening te houden met de 5 feedback regels kun jij het meeste uit het ontvangen en geven van feedback halen.

Regel 1: Wees dankbaar voor feedback

Wees altijd dankbaar voor feedback. Hoewel het niet altijd even leuk lijkt om feedback te krijgen moet je onthouden dat de feedback 360 word gegeven om je te helpen groeien. Feedback is misschien wel het mooist cadeau wat je kan krijgen. Want het betekend dat de ander in jouw wil investeren en jou door het geven van feedback wil helpen groeien.

Regel 2: Neem feedback serieus

Het is belangrijk om feedback 360 van je collega’s serieus te nemen. Zelfs als je het niet eens bent met de feedback, is het belangrijk om naar de feedback te luisteren. Door naar de feedback te luisteren, kun je je eigen prestaties evalueren en verbeteren.

Regel 3: Neem de tijd om feedback te verwerken

Het is belangrijk om de tijd te nemen om feedback te verwerken. Neem de tijd om na te denken over de feedback 360. Bedenk wat je kunt doen om je werk te verbeteren en welke veranderingen je kunt toepassen.

Regel 4: Wees constructief met je feedback

Het is belangrijk om constructief te zijn met je feedback. Je collega’s moeten begrijpen dat je hun mening waardeert en dat je de feedback serieus neemt. Probeer de feedback 360 te gebruiken om je werkproces of communicatie te verbeteren, maar vermijd het gebruik van kritiek die je collega’s afschrikt.

Regel 5: Blijf positief

Houd de feedback op een positieve manier. Je collega’s moeten weten dat je hun mening waardeert en dat je je werkhouding wilt verbeteren. Blijf positief en laat je collega’s weten dat je hun feedback waardeert. Blijf ook positief wanneer je feedback geeft.
Wanneer je deze 5 regels in acht neemt bij het ontvangen en geven van feedback zul je zien dat je meer uit feedback kunt halen.

Gebruik 360 graden feedback software

Door het gebruik van feedback software kun jij en je collega’s elkaar op een goede en prettige manier feedback geven. Het gebruik van 360 graden feedback software helpt jouw en je collega’s het beste uit feedback te halen.