Wat is er allemaal te koop om een droge mond aan te pakken?

Het hebben van een droge mond is lastig. Stel, je staat net op het punt een vergadering te leiden en je hebt ineens een droge mond. Dit kan betekenen dat praten moeilijker wordt en dat is dan niet handig. Je kunt dan wel even wat drinken maar dit is niet altijd een oplossing die even goed of even langdurig werkt. In het geval dat de droge mond blijft aanhouden kies je beter voor een product dat speciaal ontwikkeld is om deze tegen te gaan. 

 

Kies een product dat jij prettig vindt om te gebruiken

De keuze aan producten die je kunt gebruiken tegen een droge mond is ruim. Het is daarom wellicht niet altijd even eenvoudig het juiste product te kiezen. Er zijn veel verschillende middelen zoals speciale tandpasta, mondwater, pastilles, sprays en kauwgom maar ook binnen deze producten is de keuze nog altijd ruim. Het is daarom zaak dat je op voorhand goed kijkt wat je prettig vindt om te gebruiken maar ook naar wat voor ingrediënten erin zitten zodat je een veilig product koopt waar je ook daadwerkelijk baat bij hebt. 

 

Kies voor biologische kauwgom zonder kunstmatige toevoegingen

Als je kiest voor een speciale soort kauwgom is het daarbij ook erg belangrijk dat je een product kiest dat vrij is van kunstmatige toevoegingen. Dit is het geval bij Moist-Rbiologische kauwgom maar dat zal de naam ook al doen vermoeden. De kauwgom is volledig natuurlijk en er worden geen kunstmatige stoffen aan toegevoegd. 

 

Werking is toch effectief

Ben je nu bang dat het product minder goed werkt dan een andere soort kauwgom die tegen een droge mond werkt en een vieze adem voorkomt? Dat is niet waar want de kunstmatige hulpstoffen dragen niets bij aan de werking van het middel. Ze zijn er enkel om het product aantrekkelijk te maken maar hebben geen positievere werking. Sterker nog, toevoegingen zoals aspartaam (kunstmatige zoetstof) zorgen er juist voor dat het product je darmflora negatief kan beïnvloeden of je stofwisseling in de war brengt als je er veel van gebruikt. En daar zit je immers ook niet op te wachten.