Kantoorruimte

Vijf tips voor het starten van een nieuw bedrijf

Het kan al een droom zijn die je jaren koestert of misschien heb je het nog maar kort bedacht, het starten van een onderneming. De stap zetten naar een eigen onderneming kan spannend en leuk zijn. Het is erg spannend omdat we vaak onze vaste loondienst baan opzeggen. Het is een stap in het diepe waar je niet zeker bent van een vast bedrag op je rekening. Het opstarten van het bedrijf kan ook erg stressvol zijn. Er moet erg veel geregeld worden en vaak binnen een bepaalde tijd. Het vinden van woonruimte of het verzinnen van een pakkende en originele naam. Een kantoorruimte huren kan erg lastig zijn, het vinden van panden is tegenwoordig lastiger dan ooit. Daarom geven we vijf tips voor het efficiënt, snel en makkelijk opstarten van een bedrijf.

Tip 1: Bereid je goed voor!

Het starten van een bedrijf begint bij het voorbereiden. De voorbereiding bestaat uit het kiezen van een naam en het opstellen van een business plan. Het zoeken van een originele naam is erg belangrijk, dit is de manier waarop mensen je gaan vinden. Zorg dat de naam niet door een ander wordt gebruikt in de omgeving en erg pakkend is. Het businessplan bevat alle belangrijke gegevens, het is letterlijk een plan. Hier beschrijf je je producten in, je doelgroep, klanten, marketing, toekomstplan en investering.

Tip 2: Maak een planning

Maak een planning van alle dingen die je moet gaan doen en wanneer je deze gaat doen. Door een planning maak je het starten van je bedrijf efficiënter, sneller en stressloos. Op deze planning beschrijf je precies wat je moet doen en wanneer je dit moet doen. Hier plan je het vastleggen van een naam, website maken, pand huren of kopen, naam vastleggen, eventueel notariële formaliteiten volbrengen. Er zijn verschillende ondernemingsvormen waaruit gekozen kan worden. De formaliteiten hangen af van de ondernemingsvorm die gekozen kan worden. Alle bedrijven zullen moeten worden vastgelegd bij de kamer van Koophandel.

Tip 3: Zoek een bedrijfsruimte

Het zoeken van een kantoorruimte kan heel erg lastig zijn. Je kan er voor kiezen om te huren of te kopen. Een kantoorruimte kan gevonden worden via internet. Hier staan talloze websites op waar kantoorruimtes gevonden kunnen worden. Er kan natuurlijk ook een makelaar ingehuurd worden om een kantoorruimte te vinden. Deze kennen de markt en weten waar ze panden moeten zoeken. Het kan in bepaalde regio’s extra lastig zijn om panden te vinden. Bijvoorbeeld kantoorruimte Amsterdam, in deze gevallen kan je misschien beter kijken voor kantoorruimtes in de buurt van Amsterdam of een andere stad.

Tip 4: Zoek een financier

Het hangt af van je bedrijfsactiviteiten, wat je aan geld nodig hebt. Het kan nodig zijn om een hypotheek of lening af te sluiten. Zorg dat je dit op tijd doet en alle middelen voorhanden hebt die de financier, meestal de bank kan vragen.

Tip 5: Maak een website

Een website kun je zelf maken via een hosting site of laten maken door iemand. Het is in ieder geval belangrijk om de naam van je website vast te leggen. Dit kan meestal bij de hosting website zelf. Wanneer je iemand inhuurt, zal deze persoon zorgen voor het vastleggen van de naam.