Recyclen met deze tips

Recycling is het proces van hergebruik van oude materialen. De bestanddelen van een product worden tijdens de verwerking (na gebruik) gescheiden. Daarna dienen deze grondstoffen als basis voor nieuwe producten. Door het hergebruiken van bepaalde stoffen, wordt er meer bespaard op energie en andere grondstoffen. Het opnieuw winnen van grondstoffen kost namelijk veel meer tijd en energie dan het hergebruiken van oude materialen. In dit artikel geven wij jou meer informatie over waarom recyclen tegenwoordig zo essentieel is en hoe je dat het beste kan doen.

Waarom recyclen we afval?

Er zijn een aantal redenen waarom wij afval recyclen. Naast dat het grondstoffen en energie bespaard, geeft het ook de mogelijkheden aan boeren om meer landbouwgrond te gebruiken om voedsel en andere middelen te verbouwen. Daarnaast verminderen we de broeikaseffecten wanneer wij recyclen. Dit is erg belangrijk, aangezien de aarde in een enorm snel tempo opwarmt. Dit is te zien aan de hoge zeespiegel en de veranderende neerslagpatronen. Naast de klimaatverandering, dreigen sommige grondstoffen schaars te worden. Dit komt door een toenemende (welvarende) bevolking. Vooral de fossiele brandstoffen zoals aardgas, aardolie en steenkool worden steeds in minder aantallen gewonnen. Er wordt geschat dat er over 50 jaar nauwelijks tot geen fossiele brandstoffen meer zullen zijn, daarom is het erg belangrijk om te beginnen met recyclen.

Wat voor soorten afval zijn er?

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten afval. De meeste bewoners van Nederland hebben een groene en grijze container. De groene container, is vooral bedoeld voor etensresten en tuinafval. De overige vuilniszakken met bijvoorbeeld etensverpakkingen vanuit huis, gaan in de grijze container. Als we kijken naar afval dat komt kijken bij het bouwen en/of slopen van huizen, dan hebben we het over veel grotere aantallen. Zo heb je bij een verbouwing vaak heel erg veel bouwafval en grofvuil dat weg moet. In deze situatie is het erg handig om een container te hebben. Tegenwoordig kan je die heel makkelijk huren bij particuliere bedrijven, zo kan je bijvoorbeeld heel eenvoudig een container huren Hilversum. Je hebt allemaal verschillende containers die geschikt zijn voor verschillende soorten afval. Zo is er een groenafval container die bedoeld is voor alle takken, bomen en planten die je uit je tuin wilt hebben en schoon puin containers waar je al je beton en bakstenen in kwijt kan.

Hoe kan je het beste recyclen?

Het recyclen van afval hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, het is alleen belangrijk dat je er tijd voor neemt. Zo is het namelijk erg handig om je afval te scheiden, wat betekent dat je het afval in de juiste container moet gooien. Zorg er dan dus ook voor dat je verschillende containers hebt voor verschillende soorten afval. Een container huren Hilversum kan bijvoorbeeld eenvoudig en snel gedaan worden en zorgd voor veel plezier als je kijkt naar wat voor resultaat het heeft voor het klimaat. Naast het goed scheiden van afval, is er ook afval dat jij zelf nog kan gebruiken in huis. Zo kan je een pindakaas pot schoonspoelen en bijvoorbeeld gebruiken voor het opbergen van paperclips. Zo kunnen wc rolletjes ook gebruikt worden om leuke kinder knutselwerkjes mee te maken.