Je eerste huis inrichten

Je hebt zojuist de sleutel van je eerste eigen huis gekregen, maar dan? Naast dat je natuurlijk super blij bent met je eigen woning komt er ook een heleboel op je af. De muren hebben hoognodig een nieuwe lik verf nodig, en die vloer kan die nog wel? Voor wat voor meubels ga je, wat voor bank, welke eetkamer stoelen, en oh ja gordijnen. Kortom, er komt een hoop bij kijken maar tegelijkertijd is dat hartstikke leuk, je kunt van dat kale huis je eigen plekje maken. Hieronder een aantal tips om je op weg te helpen.

Welke kleur in welke ruimte

Heb je niet een specifieke lievelingskleur maar hou je van verschillende combinaties, kies dan voor elke ruimte een andere kleur. Haal kleurstalen of kleine testblikjes en test deze op de muren, zo krijg je een beeld van hoe de ruimte er in die kleuren uit zou komen te zien. Je kunt natuurlijk ook voor twee kleuren per ruimte kiezen, of wie weet wel drie. Wanneer je eruit bent wat op welke muur in elke ruimte komt is het makkelijker je meubels uit te kiezen.

Het kiezen van meubels, gordijnen en de vloer

Nu de kleuren voor de verschillende ruimtes duidelijk zijn kun je je meubels, gordijnen en de vloeren uit gaan zoeken. Neem alle maten van de ruimtes op voordat je op pad gaat, zodat je niet voor verrassingen komt te staan wanneer de meubels geleverd worden. Vergeet ook niet de kleurstalen mee te nemen die je voor je muren gekozen hebt, zodat je makkelijk kunt zien of het wel bij elkaar past. Mocht je bij je nieuwe huis een balkon of tuin hebben dan is het handig ook de inrichting daarvan mee te nemen in het verhaal, denk bijvoorbeeld aan tuintafels en stoelen.

Ga op zoek naar tijdloze meubels

Ook al ben je gek op kleuren probeer dan toch voor meubels in neutrale tinten te kiezen, een kleurtje op de muur is eenvoudiger en goedkoper aan te passen dan je dure bank. Kies daarom liever voor een bank in een kleur dan bijvoorbeeld een ruitjes motief. Hou ook je tafel en het bed neutraal, het is makkelijker de kussens en of lampen te vervangen dan die grote meubels.

Wacht met het kopen van accessoires

Ken je het, je hebt al die leuke accessoires al in huis voordat je je meubels hebt gekocht. Toch is het beter daarmee te wachten tot de meubels grotendeels staan zodat je kunt zien wat je nodig hebt om de boel op te fleuren. Zo voorkom je dat je huis vol komt te staan met spullen waar je eigenlijk geen plek meer voor hebt. Een tip, ga eens naar een kringloopwinkel voor leuke items, je komt er de leukste dingen tegen voor weinig geld.

Geniet van je huis inrichten!

Eigenlijk de belangrijkste tip, geniet van het inrichten van je eerste huis in plaats van het zo snel mogelijk leefbaar te maken. Verschuif dingen zodat je voor elke aanschaf het mooiste plekje vindt. Het zal tijd kosten, maar bedenk dat je op een gegeven moment heerlijk relaxed op de bank kunt genieten van jouw eigen plek.