Je balkon pimpen met deze tips

Je hebt geen grote achtertuin nodig, om een stukje groen in je huis te creëren. Je balkon is een mooie plek om rust te creëren, waar je ‘s ochtends heerlijk een kopje koffie in de zon kunt nuttigen, of juist het lezen van een boek of het kijken van Netflix. Toch heb je op een balkon minder ruimte dan in een normale tuin, waardoor je goed je ruimte moet indelen. Echter, hoe groot of klein je balkon ook is, je kunt er een hele gezellige plek van maken. In deze blog geven we je vijf tips om je balkon een extra touch te geven en het om te toveren tot het ultieme relaxplekje.

Kies voor een zweefparasol

Op een balkon is ruimte besparen essentieel, waardoor zweefparasols heel goed van pas kunnen komen. Een zweefparasols met een voet is erg handig, staat niet in de weg, maar zorgt er toch voor dat je extra schaduw creëert. Daarnaast heb je meer flexibiliteit bij het plaatsen van jouw nieuwe parasols, je kunt de parasols namelijk gemakkelijk opzetten door de op de hendel te drukken en deze naar boven te schuiven.

Kies voor een relaxte loungeset

Wat is een balkon zonder een heerlijke loungeset balkon om je boekje op zondagmiddag uit te lezen? Deze loungeset zijn van kleiner formaat, vergeleken met tuinsets, en zorgen ervoor dat je een heerlijk comfortabel plekje hebt. Extra tip: kies voor de juiste kussens, die het comfort nog meer kunnen verhogen.

Pimp de wanden

Bij een klein balkon heb je vaak niet heel veel ruimte om spullen en decoratie neer te zetten. Probeer daarom de vloer zo veel mogelijk vrij en houden, en juist de wanden op te pimpen. Denk hierbij aan een leuke kleurtje op de muren, of hang leuke plantjes op. Je kan er ook voor kiezen om een balkonbar aan de reling van je balkon op te hangen. Hiermee kan je toch gebruik maken van een stijlvolle bar of tafel, die nauwelijks ruimte in beslag neemt!

Werk de hoogte in

Omdat een balkon vaak een kleine, beperkte ruimte is, is het belangrijk om verticaal te werk te gaan. Hierbij bedoelen we om de hoogte in te werken. Een goed voorbeeld om optimaal gebruik van de ruimte, is om verticaal te gaan tuinieren. Denk hierbij aan het aanschaffen van hoge kasten of rekken, waarin je al je plantjes en bloempotten kunt plaatsen. Je kunt je planten bijvoorbeeld ophangen, om zo de ruimte op de vloer vrij te houden voor een zithoek.

Creëer een moestuin op je balkon

Een moestuin creëren op je balkon zorgt niet alleen voor het kweken en oogsten van je eigen verbouwde groente, het zorgt ook voor een leuke sfeer op je balkon! Kies hierbij wederom voor hoge bakken die je op kunt stapelen, waardoor je de ruimte optimaal benut. Een moestuin op je balkon is wel alleen een goed idee als de zon goed op je balkon kan schijnen gedurende de dag. Een leuke nieuwe hobby, en lekkere groenten als resultaat, plezier gegarandeerd!