Je eerste huis inrichten

Je hebt zojuist de sleutel van je eerste eigen huis gekregen, maar dan? Naast dat je natuurlijk super blij bent met je eigen woning komt er ook een heleboel op je af. De muren hebben hoognodig een nieuwe lik verf nodig, en die vloer kan die nog wel? Voor wat voor meubels ga je, wat voor bank, welke eetkamer stoelen, en oh ja gordijnen. Kortom, er komt een hoop bij kijken maar tegelijkertijd is dat hartstikke leuk, je kunt van dat kale huis je eigen plekje maken. Hieronder een aantal tips om je op weg te helpen.

Welke kleur in welke ruimte

Heb je niet een specifieke lievelingskleur maar hou je van verschillende combinaties, kies dan voor elke ruimte een andere kleur. Haal kleurstalen of kleine testblikjes en test deze op de muren, zo krijg je een beeld van hoe de ruimte er in die kleuren uit zou komen te zien. Je kunt natuurlijk ook voor twee kleuren per ruimte kiezen, of wie weet wel drie. Wanneer je eruit bent wat op welke muur in elke ruimte komt is het makkelijker je meubels uit te kiezen.

Het kiezen van meubels, gordijnen en de vloer

Nu de kleuren voor de verschillende ruimtes duidelijk zijn kun je je meubels, gordijnen en de vloeren uit gaan zoeken. Neem alle maten van de ruimtes op voordat je op pad gaat, zodat je niet voor verrassingen komt te staan wanneer de meubels geleverd worden. Vergeet ook niet de kleurstalen mee te nemen die je voor je muren gekozen hebt, zodat je makkelijk kunt zien of het wel bij elkaar past. Mocht je bij je nieuwe huis een balkon of tuin hebben dan is het handig ook de inrichting daarvan mee te nemen in het verhaal, denk bijvoorbeeld aan tuintafels en stoelen.

Ga op zoek naar tijdloze meubels

Ook al ben je gek op kleuren probeer dan toch voor meubels in neutrale tinten te kiezen, een kleurtje op de muur is eenvoudiger en goedkoper aan te passen dan je dure bank. Kies daarom liever voor een bank in een kleur dan bijvoorbeeld een ruitjes motief. Hou ook je tafel en het bed neutraal, het is makkelijker de kussens en of lampen te vervangen dan die grote meubels.

Wacht met het kopen van accessoires

Ken je het, je hebt al die leuke accessoires al in huis voordat je je meubels hebt gekocht. Toch is het beter daarmee te wachten tot de meubels grotendeels staan zodat je kunt zien wat je nodig hebt om de boel op te fleuren. Zo voorkom je dat je huis vol komt te staan met spullen waar je eigenlijk geen plek meer voor hebt. Een tip, ga eens naar een kringloopwinkel voor leuke items, je komt er de leukste dingen tegen voor weinig geld.

Geniet van je huis inrichten!

Eigenlijk de belangrijkste tip, geniet van het inrichten van je eerste huis in plaats van het zo snel mogelijk leefbaar te maken. Verschuif dingen zodat je voor elke aanschaf het mooiste plekje vindt. Het zal tijd kosten, maar bedenk dat je op een gegeven moment heerlijk relaxed op de bank kunt genieten van jouw eigen plek.

Je balkon pimpen met deze tips

Je hebt geen grote achtertuin nodig, om een stukje groen in je huis te creëren. Je balkon is een mooie plek om rust te creëren, waar je ‘s ochtends heerlijk een kopje koffie in de zon kunt nuttigen, of juist het lezen van een boek of het kijken van Netflix. Toch heb je op een balkon minder ruimte dan in een normale tuin, waardoor je goed je ruimte moet indelen. Echter, hoe groot of klein je balkon ook is, je kunt er een hele gezellige plek van maken. In deze blog geven we je vijf tips om je balkon een extra touch te geven en het om te toveren tot het ultieme relaxplekje.

Kies voor een zweefparasol

Op een balkon is ruimte besparen essentieel, waardoor zweefparasols heel goed van pas kunnen komen. Een zweefparasols met een voet is erg handig, staat niet in de weg, maar zorgt er toch voor dat je extra schaduw creëert. Daarnaast heb je meer flexibiliteit bij het plaatsen van jouw nieuwe parasols, je kunt de parasols namelijk gemakkelijk opzetten door de op de hendel te drukken en deze naar boven te schuiven.

Kies voor een relaxte loungeset

Wat is een balkon zonder een heerlijke loungeset balkon om je boekje op zondagmiddag uit te lezen? Deze loungeset zijn van kleiner formaat, vergeleken met tuinsets, en zorgen ervoor dat je een heerlijk comfortabel plekje hebt. Extra tip: kies voor de juiste kussens, die het comfort nog meer kunnen verhogen.

Pimp de wanden

Bij een klein balkon heb je vaak niet heel veel ruimte om spullen en decoratie neer te zetten. Probeer daarom de vloer zo veel mogelijk vrij en houden, en juist de wanden op te pimpen. Denk hierbij aan een leuke kleurtje op de muren, of hang leuke plantjes op. Je kan er ook voor kiezen om een balkonbar aan de reling van je balkon op te hangen. Hiermee kan je toch gebruik maken van een stijlvolle bar of tafel, die nauwelijks ruimte in beslag neemt!

Werk de hoogte in

Omdat een balkon vaak een kleine, beperkte ruimte is, is het belangrijk om verticaal te werk te gaan. Hierbij bedoelen we om de hoogte in te werken. Een goed voorbeeld om optimaal gebruik van de ruimte, is om verticaal te gaan tuinieren. Denk hierbij aan het aanschaffen van hoge kasten of rekken, waarin je al je plantjes en bloempotten kunt plaatsen. Je kunt je planten bijvoorbeeld ophangen, om zo de ruimte op de vloer vrij te houden voor een zithoek.

Creëer een moestuin op je balkon

Een moestuin creëren op je balkon zorgt niet alleen voor het kweken en oogsten van je eigen verbouwde groente, het zorgt ook voor een leuke sfeer op je balkon! Kies hierbij wederom voor hoge bakken die je op kunt stapelen, waardoor je de ruimte optimaal benut. Een moestuin op je balkon is wel alleen een goed idee als de zon goed op je balkon kan schijnen gedurende de dag. Een leuke nieuwe hobby, en lekkere groenten als resultaat, plezier gegarandeerd!