Hoe richt je je kantoor in?

Heb je net een nieuw kantoor en wil je alles gaan inrichten? Of wil je je huidige kantoor graag opnieuw inrichten? Er zijn zoveel mogelijkheden waardoor het makkelijk is om snel overspoeld te raken. Tegenwoordig heb je veel soorten interieur stijlen en designs en alle meubelstukken zijn er in oneindig veel opties, kleuren en materialen. Je zal waarschijnlijk al wel hebben nagedacht over de bureaus en de bureaustoelen, maar er zijn nog veel meer meubelstukken en accessoires waarmee jij je kantoor kunt inrichten. Heb jij bijvoorbeeld al nagedacht over waar alle spullen opgeborgen moeten worden? Een van de meest gebruikte kasten op kantoor zijn lockers. Lees verder voor tips over hoe je het beste jouw kantoor kunt inrichten.

Lockers

Lockers zijn veelzijdige vakkenkasten die onder andere op kantoren worden gebruikt. Verder worden lockers vaak in ziekenhuizen, apotheken, scholen en hotels gebruikt. Het belangrijkste is dat de lockers ruim genoeg zijn voor het opbergen van alle gewenste spullen. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat de lockerkast er aantrekkelijk uitziet en dat hij tegen een stootje kan. Het is natuurlijk fijn als ze lang mee kunnen gaan. Je hebt lockerkasten in veel verschillende uitvoeringen zodat er altijd een tussen zit die mooi bij jou op kantoor staat. Doordat de lockerkasten op slot kunnen, zorgen ze ervoor dat belangrijke papieren en elektronica goed opgeborgen kunnen worden.

Ronde tafels

Een ander onmisbaar item op kantoor is een ronde tafel. Ronde vergadertafels zijn vooral ideaal voor vergaderingen met een klein gezelschap. Zo kunnen alle deelnemers elkaar goed aankijken tijdens het vergaderen en zit er niet één iemand aan het hoofd. Hierdoor wordt een open sfeer gecreëerd wat ervoor zorgt dat de deelnemers zeggen wat ze echt willen zeggen. Uiteraard zijn ronde tafels ook geschikt voor bijvoorbeeld in de ontvangst- of wachtruimte van het kantoor. Verdere voordelen van een ronde tafels op kantoor is dat ze minder ruimte in beslag nemen dan rechthoekige tafels doen. En natuurlijk staat een ronde tafel ook gewoon heel mooi op kantoor.

Living wall

Misschien heb je het al eens vaker voorbij zien komen bij kantoren: een living wall. Het wordt in het Nederlands ook wel een groene muur genoemd en het is ook wel bekend als een verticale tuin of plantenwand. Met een groene muur kan je een enorme boost geven aan de ruimte op kantoor. Met een living wall creëer je een groene oase zonder dat het ten koste gaat van de beschikbare ruimte. Naast dat de bloemen en planten van de groene muur voor meer zuurstof zorgen, draagt een living wall ook bij aan het (mentale) welzijn van de medewerkers op kantoor. Ze zullen minder stress ervaren en ze zullen zich over het algemeen ook prettiger voelen in de ruimte van de living wall. In grote ruimtes zorgt het ook voor een betere akoestiek. De planten breken de geluidsgolven, waardoor er geen weerkaatsing van het geluid is. Dit zorgt voor minder echo. Met een living wall kan je alle kanten opgaan. Of je nou een enorme wand, een klein stukje wand, een plafond of zuilen wilt. Het kan allemaal. De living walls zijn voorzien van een geïntegreerd irritatie systeem wat op een watertoevoer kan worden aangesloten. Je hoeft dus geen zorgen te maken over het geven van water. Meestal wordt een living wall voor het kantoor op maat gemaakt, maar er bestaan ook modulaire systemen die makkelijk op kantoor kunnen worden geïnstalleerd.