koffieautomaten

De echte benodigdheden voor op kantoor

Bij de inrichting van een kantoor denken mensen vaak aan bureaus, stoelen, computerschermen en toetsenborden. Voor de sfeer in het kantoor wordt er vaak gedacht aan planten en vrolijk gekleurde muren. Dat zijn allemaal belangrijke onderdelen van een kantoor, maar er zijn ook een aantal praktische zaken die je niet mag vergeten. Deze zaken klinken misschien voor de hand liggend, maar juist omdat ze zo gewoon zijn worden ze nog wel eens vergeten. Totdat het kantoor in gebruik wordt genomen.

Gelegenheden voor consumpties

Een van de belangrijkste dingen voor mensen is eten en drinken. We hebben voedingsstoffen nodig om te kunnen functioneren. Hoe betere voedingsstoffen mensen binnen krijgen hoe beter mensen zich kunnen concentreren. Maar even snel achter de computer eten is vaak niet heel effectief. Zorg voor een fijne ruimte, weg van de werkplek, waar je personeel even rustig kan eten of pauze kan houden. Voor consumpties tijdens het werk zijn koffieautomaten een goede optie. Koffie drinken kan prima even achter de computer, maar even opstaan en naar de koffieautomaat lopen is een fijne onderbreking van het zitten.

Praktische electronica voor productiviteit

Een automatische koffieautomaat scheelt je personeel veel tijd. Ze hoeven op deze manier niet lang te wachten om hun koffie te pakken en hoeven ook geen filters te vervangen et cetera. Er is een groot aanbod in koffieautomaten voor bedrijven. Je kunt kiezen hoe groot en hoe snel de automaat moet zijn. Ook kan een koffieautomaat andere dranken schenken zoals thee en chocolademelk. Per afdeling moet er ook andere electronica beschikbaar zijn. Denk hierbij aan printers of scanapparaten. Tegenwoordig kan heel veel digitaal, maar de optie om iets te printen is wel belangrijk voor je personeel. Zorg ook voor tv-schermen in vergaderruimtes of materiaal waarmee hybride werken mogelijk wordt gemaakt voor je personeel. Dit voorkomt veel frustraties als een deel van het team thuis werkt en een ander deel op kantoor.

Vermaak voor tijdens de pauzes

In een wereld waarin werknemers onder steeds hogere druk werken, zijn pauzes nog belangrijker geworden. Juist als je veel moet doen of lange dagen moet maken, helpt een pauze in je productiviteit. En dan hoeft het echt geen pauze van een uur te zijn. Af en toe is het goed om even achter je bureau vandaan te komen en te bewegen en je hoofd leeg te maken. Je kunt je personeel hierbij helpen door bijvoorbeeld in een pauzeruimte een tafeltennistafel of voetbaltafel neer te zetten. Leg wat leuke tijdschriften neer of laat ze iets creatiefs doen zoals tekenen. Uiteindelijk is dit goed voor het welzijn van je personeel en dus ook goed voor je bedrijf of organisatie.

Een gezond milieu op kantoor

Bij het milieu denken we snel aan duurzaamheid en klimaatverandering. Maar ook binnen een kantoor hangt een bepaald milieu. Vaak staan er veel verwarmingen aan op kantoor en wordt er weinig doorgelucht. Het is belangrijk om een goede ventilatie te hebben op kantoor. Zo blijft er genoeg frisse lucht over voor iedereen die op kantoor aan het werk is. Je kunt ook kiezen voor wat raampjes die open kunnen zodat het personeel het zelf kan reguleren. Maak de temperatuur niet te warm, daar worden mensen loom van. Het moet ook zeker niet te koud zijn, dat werkt ook niet prettig.