Financiële nood? Neem juridisch advies

Een financiële noodsituatie is een onverwachte en plotselinge gebeurtenis die een aanzienlijke verandering in je financiën veroorzaakt. kan een grote impact hebben op je bedrijf. Dit kan leiden tot faillissement en het verlies van je vermogen. Dit kan worden veroorzaakt door verschillende factoren. Zo zijn er veel klanten die hun facturen niet betalen. Zoiets kan je cashflow beïnvloeden. Hierdoor kun je je schuldeisers niet betalen of aan andere verplichtingen voldoen. Als je met een financiële noodsituatie wordt geconfronteerd, is het belangrijk dat je zo snel mogelijk actie onderneemt om te voorkomen dat er juridische stappen tegen je worden ondernomen. In dat geval dien je juridisch advies in te winnen. Als je een financiële noodsituatie hebt, hoef het niet in paniek te raken. Er zijn stappen zijn die je kunt nemen om met de situatie om te gaan en problemen op de lange termijn te voorkomen. Hieronder volgen enkele tips voor het omgaan met financiële noodsituaties.

Juridisch advies inwinnen

Als je schuldenproblemen hebt en faillissement overweegt, zoek dan eerst juridisch advies bij een advocaat die ervaring heeft met persoonlijke faillissementen. Dit zal je helpen beslissen of faillissement geschikt is of dat er andere opties beschikbaar zijn om je problemen op te lossen. Je moet ook weten wat je opties zijn als het gaat om het aanvragen van faillissement of het herstructureren van je bedrijf. Probeer indien mogelijk een betalingsregeling uit te werken met je schuldeisers. Als dit niet mogelijk is, overweeg dan om al je bezittingen te verkopen, zodat je in ieder geval een deel van je schulden onmiddellijk kunt aflossen.

Huur een incassobureau in

Als je openstaande schulden hebt, dan is het belangrijk dat je een incasso inschakelt die je helpt om je geld terug te vorderen van debiteuren. Incassobureaus hebben goede ervaring met het innen van schulden en weten met verschillende soorten mensen om te gaan. Ook kunnen zij informatie krijgen over je debiteuren en hun gegevens verzamelen. Ze kunnen ook met hen onderhndelen en hen overtuigen om op tijd te betalen. Een betrouwbare incassobureau zal in staat zijn om al je geld terug te vorderen zonder juridische stappen tegen hen te ondernemen of hen voor de rechtbank te dagen.

Neem contact op met schuldeisers

Probeer de situatie zo goed mogelijk te begrijpen voordat je actie onderneemt. Het is belangrijk dat je geen overhaaste beslissingen neemt die de reputatie van je bedrijf en de relatie met schuldeisers kunnen schaden. Neem contact op met de schuldeiser nadat je een kennisgeving van incasso inspanningen hebt ontvangen. Probeer tot een overeenkomst te komen over hoeveel zij zullen accepteren als betaling voor wat zij beweren dat je verschuldigd bent. Als je een schuldeiser niet volledig kunt betalen, probeer dan te onderhandelen over een betalingsplan dat voor jullie beiden werkt. De schuldeiser is misschien bereid om de looptijd van je lening te verlengen of zelfs het verschuldigde bedrag te verlagen. Als je problemen hebt met het betalen van een leverancier of andere verkopers, neem dan onmiddellijk contact met hen op en leg de situatie uit. Ze zijn misschien bereid om krediet te verlenen totdat je financiële situatie verbeterd. Bovendien willen ze misschien iets van waarde in ruil voor kredietverlening, zoals een borgsom of een lening met onderpand.